Malzemeler
200 gr un
1 Su bardağından az su
70 gr tereyağı
1 Çorba kaşığı tuz
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
1 Su bardağından iki parmak az suyu kaynatın.
1 Çorba kaşığı kadar ayırdıktan sonra tereyağını katıp, karıştırarak yağı suda eritin.
Tencereyi ateşten indirin.
Tahta bir kaşıkla hızla karıştırırken unu boşaltın.
Unu topak kalmayacak şekilde karıştırıp, tencereyi tekrar ateşe oturtun.
Karıştırmaya ara vermeden karışımı 1-2 dakika kaynatın.
Tencereyi ateşten indirip, içindekini unlanmış mermerin üzerine dökün.
Üzerine nemli bez örtüp, hamuru iki saat kadar dinlenmeye bırakın.
Bu sürenin sonunda hamuru merdaneyle 2 milim kalınlığında açın.
Keskin bir bıçakla üçgen biçiminde parçalara bölün.
Bir fırın tepsisini yağlayın.
Üçgen biçimindeki hamurları bu tepsiye aralık bırakarak dizin.
Üzerlerine tuzda serptikten sonra tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
Tuzlu üçgenler pişince tepsiyi fırından çıkarıp, içindekileri soğumaya bırakın.
Üçgenler soğuyunca tepsiden alıp, servis yapın.
Tuzlu Üçgen yemek tarifleri
.
11.25.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder