Malzemeler
4 Su bardağı un
1 Paket tereyağ veya sanayağ (oda sıcaklığında)
3/4 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartmatozu
1/2 su bardağı pudra şekeri(üzerine serpmek için)
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 18
Yöntem
.
Hazırlanışı
Unu eleyip ortasını açınız ve oda sıcaklığındaki tereyağını koyup karıştırınız.
Krem haline gelince vanilya ve pudra şekerini ilave ediniz.
Bütün unu iyice karıştırarak hamur haline getiriniz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak 1 cm kalınlığında yassılaştırınız.
Hafif yağlanmış fırın tepsisine bir parmak aralıkla diziniz.
Orta dereceli fırında yarım saat civarında pişirin (üzeri pembeleşene dek içi çiğ kalmayacak şekilde).
Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpiniz ve soğuk ikram ediniz.
Arzu edilirse hamuruna çekilmiş ceviz,fındık veya badem koyabilirsiniz.
Un Kurabiyesi yemek tarifleri .
11.25.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder