Pages

Ads 468x60px

11.25.2008

Tuzlu Kurabiye

Malzemeler
4 Su bardağı un
4 Kahve fincanı margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
1.5 Çay bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı tozşeker
2 Yumurta
1 Kase susam
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

.
Hazırlanışı

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, tozşeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurun kıvamı çiklet gibi esnek olana dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
Baş parmaktan kalın rulolar yapın.
Ruloları baş parmak uzunluğunda parçalara kesin.
Ayırdığınız yumurta aklarını bir kapta çırpın.
Kestiğiniz hamur parçalarını önce yumurta akına sonra susama batırın.
Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Tuzlu Kurabiye yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız