Pages

Ads 468x60px

11.25.2008

Tuzlu Bisküvi

Malzemeler
Yarın paket margarin
3 Su bardağı un
100 Gram kaşar rendesi(iki avuç)
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
Bir miktar tuz
Üzerine:
1 Adet yumurta sarısı
Süslemek İçin:
Çörek otu
Kırmızı biber

.Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak margarini oda sıcaklığında bir süre bekletelim.
3 su bardağı una kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
Kaşar peyniri rendeleyelim.
Margarini derin bir kaba diğer malzemelerle birlikte alalım.
Parmaklarımızın ucuyla doğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirelim.
Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım.
Açtıktan sonra bisküvi kalıplarıyla veya şişe kapaklarıyla şekilli parçalar çıkaralım.
Yağlanmış tepsiye hazırladığımız bisküvileri dizelim.,Bisküvilerin üzerine bir yumurta sarısını fırçayla sürelim.
En üste çörekotu ve kırmızı biberi serpiştirerek 170 dereceli fırında bisküviler altın rengini alana dek pişirelim.
Tuzlu Bisküvi yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız