Malzemeler
3 Yaprak jelatin
Yarım limonun suyu
600 gr böğürtlen
100 gr labne paynir
5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı kirsch veya böğürtlen likörü
2 Çorba kaşığı böğürtlen şurubu
1 Adet pandispanya (ikiye bölünmüş)
Pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Jelatinleri sıcak suyun içine koyun.
Kaşık yardımıyla karıştırıp, eritin.
Yarım limonun suyunu jelatinle karıştırın.
Böğürtlenleri 250 gramını mikserde püre haline getirin.
Böğürtlen püresini labne peyniri ve tozşekerle karıştırın.
Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin.
Sütün içine kirsch veya böğürtlen likörü ve böğürtlen şurubu koyup, karıştırın.
Pandispanyayı böğürtlen şuruplu likörlü sütle ıslatın.
Pandipanyaların aralarına böğürtlen püreli krem peyniri yayın.
Pastayı bu şeklide 3 saat buzdolabında bekletin.
Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın.
Pudra şekeri serpiştirip, servis yapın.
Böğürtlenli Pandispanya yemek tarifleri
11.26.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder