Pages

Ads 468x60px

11.26.2008

Böğürtlenli Rulo Pasta

Malzemeler
250 gr tozşeker
4 Adet yumurta
1 Su bardağı un
1 Adet limon
1 Çay bardağı dövülmüş badem
1 Paket krema
300 gr böğürtlen
2 Çorba kaşığı tozşeker (ayrıca)
2 Çorba kaşığı pudra şekeri
Tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kapta 1 adet yumurtanın sarısı ve şekerin yarısını krema kıvamına gelene dek çırpın.
Yumurta aklarını bir çimdik tuzla birlikte katı kar haline gelene dek çırpın.
Kalan şekeri de ilave edin ve yumurta sarılarını ekleyin.
Un ve limon kabuğu rendesini ilave edin.
Fırın tepsisini yağlayın.
Üzerini alüminyum folyoyla kaplayın ve yağlayın.
Hamuru yaklaşık 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın.
Üzerine dövülmüş bademi dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik 15 dakika pişirin.
Hamuru fırından çıkarıp, nemli bir mutfak bezinin üzerine alın.
Hemen rulo yapın ve soğumaya bırakın.
Kremayı 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın.
Böğürtlenleri ilave edin.
Bu karışımı rulo yaptığınız hamurun hamuru açıp, üzerine yayın.
Tekrar rulo şeklinde sarın.
Dilimleyip, üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Böğürtlenli Rulo Pasta yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız