Malzemeler
Kek için:
2 Su bardağı kekun
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
6.5 çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı böğürtlen
1 Tatlı kaşığı kakao
Kreması için:
1 Paket vanilya
Yarım litre süt
Yarım su bardağı sıcak su
3 Yaprak jelatin
Süslemek için:
1.5 su bardağı böğürtlen
Yarım demetten az nane
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın.
Ardından oda sıcaklığındaki margarini üzerine ekleyin.
İyice çırpın.
Son olarak kekunu ve kakaoyu ekleyin.
Tekrar çırpın.
Hamuru 20*30 cm ebadında yağlanmış kalıbın içine dökün.
Böğürtlenleri hamurun üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Pişince, fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
Vanilyalı pudingi sütle beraber bir tencereye alın.
Orta hararetli bir ateşte karıştırarak pişirin.
Diğer tarafta 3 yaprak jelatini yarım su bardağı sıcak su içinde eritin.
Koyulaşmaya başlayan pudingi ocaktan indirin.
erimiş jelatini içine katıp, iyice karıştırın.
Bu tencereyi içi soğuk su dolu bir kaba oturtun ve karışırarak soğutun.
Soğuyan pudingi kekin üzerine dökün.
Böğürtlenleri pudingin üzerine sıralayın.
Soğumaya bırakın.
Puding soğuduğunda keki kare kare dilimleyin.
Böğürtlen ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Böğürtlenli Kek yemek tarifleri
11.26.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder