Pages

Ads 468x60px

11.26.2008

Alman Usulü Cheese Cake

Malzemeler
Hamur için :
1.5 Su bardağı un
2.5 Çorba kaşığı tozşeker
5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 Adet yumurta
Üstü için :
400 gr tam yağlı tuzsuz yumuşak peynir yada lor peyniri
150 gr çiğ krema
3 Adet yumurta
3.5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet limon
50 gr kuru üzüm
6.5 Çorba kaşığı pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

Hazırlanışı

Fırını 190 derecede ısıtın.
Derin bir kalıbı yağlayın.
Hamur için tozşeker ve unu karıştırın.
İçine yağı da katarak iyice yoğurun.
Yumurtayı da kattıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Peyniri, kremayı, yumurtayı, yağı, tozşekeri ve limon suyu ile rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın.
Yumuşak bir kıvama geldiğinde içine üzümleri ekleyin.
Hamuru kalıbın içine dökün ve peynirli karışımı üstüne dökün.
Daha sonra yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak üstüne pudra şekeri serpip, servis yapın.
Alman Usulü Cheese Cake yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız