Malzemeler
1/3 Su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
5-6 Dilim konserve ananas
5-6 Adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı vanilya
Bir buçuk su bardağından biraz fazla un
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Tereyağını erittikten sonra üzerine yarım su bardağı tozşekeri katın vr 25 santim çapındaki yuvarlak bir kalıbın dibine yayın.
Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın.
Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
Kek hamuru için çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın.
Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı ekleyin.
Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin.
Çırpma kabındaki karışıma biraz un ve biraz süt ekleyip, karıştırın.
Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın.
Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
Hazırladığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Ananaslı Alt-Üst Keki yemek tarifleri
.
11.26.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder