MALZEMELER
Kuzu şişlik parça et (500 gram),
Kuru soğan (1 adet),
Yeşil biber (5 adet),
Domates (2 adet)
Terbiyesi için:
Süt (4 çorba kaşığı),
Soğan (yarım adet),
Sızma zeytinyağı (4 çorba kaşığı),
Domates salçası (1 çorba kaşığı),
Karabiber (1/2 çay kaşığı),
Tuz (1 çay kaşığı)
YAPILIŞI
Kuzu etinin sinirlerini temizleyip dilimleyin ve iri parçalar halinde kesin. Kestiğiniz etleri oval bir kaba koyun. Etlerin üzerine yarım adet soğanı rendenin sık tarafı ile rendeleyin. Üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 4 çorba kaşığı süt ve 1 çorba kaşığı domates salçası koyun. Kabın içerisindeki tüm malzemeyi elinizle karıştırın. Terbiye ile karıştırdığınız etleri 2 saat buzdolabında dinlendirin. 2 adet domatesi önce ikiye kesin. Sonra büyük parçalar halinde 3 er parçaya dilimleyin. Çekirdekli iç kısımlarını temizleyip, kabuk kısımlarını ayırın. Saplarını kestiğiniz biberleri yan yana koyup dörder parçaya kesin. Kabuklarını soyduğunuz 1 adet soğanı önce ikiye sonra her bir parçayı üçe kesin.Malzemeleri sırasıyla et, biber, domates ve soğan olacak sonra yine bu sırayı takip edecek şekilde şişlere dizin. Dizdiğiniz şişleri harlı mangal ateşi ya da elektrikli ızgaranın üzerine koyup, sadece bir kere çevirerek kızarana kadar pişirin. Şişler piştikten sonra süsleyerek yanına tercihinize uygun garnitürle beraber servis edin.
9.01.2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder