MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
3 Çorba kaşığı sirke
1 Paket kabartma tozu
2 Çay kaşığı tuz
1 Adet yumurtanın beyazı
İç Harcı için:
200 gr ceviz içi
1 Çorba kasesi tahin
3 Çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki margarini bir kap içine alıp iyice yumuşayınca üzerine sıvıyağı, susuz yoğurdu, sirkeyi, yumurta beyazını ilave edip karıştırıyoruz. Alabildiğince un koyuyoruz. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra hamuru 5-10 dakika dinlendiriyoruz. Hamurun altına ve üstüne un serpip merdaneyle yaklaşık olarak boyu 60 cm eni 25 cm olacak şekilde açıyoruz. Hamurun üzerine bir kase içinde karıştırdığımız cevizi, tahini ve toz şekeri yayıyoruz. Hamurun eninden başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Rulomuz kalın olmuşsa tezgah üzerinde ileri geri hareketlerle inceltiyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sıvı yağ koyup karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz. Hamuru parmak kalınlığında kesiyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı bir şekilde diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
9.01.2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder