Pages

Ads 468x60px

11.25.2008

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler
Yarım kg un
2 Tatlı kaşığı zencefil
Yarım su bardağından bir parmak fazla esmer şeker
19 Çorba kaşığı margarin
2 Adet yumurta
1.5 su bardağı toz badem
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı

Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
.
Hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin.
Zencefili, şekeri, margarini, ymurtaları, toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin.
Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Yoğurdunuzu hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın, hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin.
Şekilli hamurların yarısının ortasını küçük kalp şeklindeki bir kalıpla tekrar kesin.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun.(ortasını kestikleriniz üste gelecek.)
Küçük kalbin içine elma marmeladı doldurun.
Servis yapın.
Zencefilli Kurabiye yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız