Pages

Ads 468x60px

11.25.2008

Zencefilli Bisküvi

Malzemeler
1 Su bardağından 1 parmak eksik un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı toz zencefil
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
100 gr margarin
1 Su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 15 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

.
Hazırlanışı

Unu, kabartma yozunu, zecefili, tarçını, yenibaharı ve margarini hamur yoğurma kabına alın.
Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Hamuru streç filme sarın.
1 gece bekletin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
Parçaları düz bir zeminde yarım cm kalınlığında açın.
Açtığınız hamur parçalarından bir su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra, soğuduklarında bisküvileri tepsiden alın ve servis yapın.
Zencefilli Bisküvi yemek tarifleri .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız