Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
Alabildiğince un
İçine :
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Çorba kaşığı şeftali reçeli
Üzerine : Pudra şekeri
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki erimiş margarini hamur yoğurma kabına alın.
Elinizle mıncıklayarak yumuşatın.
Sonra üzerine 1 su bardağı pudra şekerini ekleyin.
Sürekli yoğurarak unu ilave edin.
Hamur toplanana dek un ekleyin.
Bu arada yarım su bardağı dövülmüş fındığı ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırın.
Hamuru bir merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın.
Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
İlk yuvarlağın üzerine tarçınlı fındık karışımını ve şeftali reçelinin tanelerinden koyun.
Üzerine ikinci yuvarlağı kapatın.
Çatal ile kenarlarına şekil verin.
Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Şeftali Reçelli Bisküvi yemek tarifleri
.
11.25.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder