Malzemeler
Hamur için :
125 gr margarin
2 Çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
Aldığı kadar un
yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
40 Adet yarım ceviz kabuğu
Krema için :
250 ml süt
1 Adet yumurta
1 Su bardağından 1 parmak fazla un
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya
4.5 Çorba kaşığı margarin
Üzerine : Kırmızı ve sarı gıda boyası ve tozşeker
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
.
Hazırlanışı
Öncelikle krema malzemesini margarin ve vanilya hariç bir kaba alıp, mikserle çırpın.
Ağır ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız muhallebiye yarım çay kaşığı vanilya katın.
Biraz ılınınca 4.5 çorba kaşığı margarini ekleyip, 10 dakika çırpın.
Bu arada hamuru hazırlayın.
Bunun için margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım su bardağı tozşeker, 1 adet yumurta, aldığı kadar un, yarım paket kabartma tozu ve yarım paket vanilyayı karıştırıp, yoğurun.
Hazırladığınız hamuru nemli bir bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin.
Daha sonra hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp, ceviz kabuğunun üzerine sarın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
Pişen kurabiyeleri iki bölüme ayırın.
Bir yarının içine kremayı doldurun.
Diğer yarıları da üzerine kapatın.
Gıda boyalarını çok az suda eritin.
İki kenarını gıda boyasına batırın.
Daha sonra tozşeker yada pişmaniye kırıntısına bulayıp, servis yapın.
Şeftali Kurabiye yemek tarifleri
.
11.25.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder