Pages

Ads 468x60px

11.26.2008

Ayvalı Kek

Malzemeler
2.5 Su bardağı un
1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı ayva marmeladı
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı yenibahar ve tarçın karışımı
2 Yumurta
2 Çorba kaşığı kuşüzümü
100 gram margarin
2 Tatlı kaşığı pudraşekeri
1 Çorba kaşığı su
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

.
Hazırlanışı

.Tozşeker, süt ve 2 kaşık marmeladı bir kapta çırpın.
Yumurta, kabartma tozu, un, tarçınlı karışım ve kuşüzümünü ilave edip karıştırın.
Düzgün bir karışım elde edince yağlanmış kek kalıbına dökün.
Margarini küçük parçalar halinde doğrayıp hamurun üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin.
Kalan marmeladı 1 kaşık su ile karıştırıp ısıtın ve sıcak kekin üzerine gezdirerek dökün.
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Ayvalı Kek yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız