Malzemeler
3 Adet yumurta
1.5 Su pudraşekeri
1 Paket kabartma tozu
25 gr margarin
1 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı un
2 Adet armut
4 Çorba kaşığı kayısı marmelatı
Süslemek için : Badem
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
.
Hazırlanışı
Yumurtaları pudraşekeri ile birlikte çırpın.
Üzerine kabartma tozunu ekleyin.
Margarini eritip, yumurtalı karışıma katın ve tekrar çırpın.
Üzerine yoğurdu katın.
Son olarak unu ilave edip, karıştırın.
20 Santim çapında yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün.
Armutların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp, dilimleyin.
Kekin üzerine armutları yerleştirin.
200 dereceli fırında altın rengini alana dek 40-45 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp, armutların üzerine marmelat sürün.
Soğuduktan sonra bademle süsleyip, servis yapın.
Armutlu Kek II yemek tarifleri .
11.26.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder