MALZEMELER
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı margarin
yarım çay bardağı portakal suyu
8 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Şurubu için
2 çay bardağı potakal suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar bir kapta çırpın, yarım çay bardağı portakal suyunu, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip hepsini karıştırın. Yağladınız kek kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 150 derece fırına sürün. Kek pişerken iki çay bardağı portakal suyunu, üç kaşık şekeri bir portakal rendesini bir tencerede biraz kaynatın, şurubunuz hazır olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kek 35-40 dakika piştikten sonra fırından alın hazırladığınız şurubu biraz ılıdıktan sonra kekin üzerine döküp, soğuk servis yapın.
9.01.2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder