Patatesli Çıtır Börek |
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
- yarım çay kaşığı tuz
- yumurta sarısı
İç Harcı için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- tuz
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. Dilerseniz az salçada koyup kavurabilirsiniz. İç harcını soğumaya bırakın. Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın. Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yaparken sirke kokusu hoşunuza gitmeyebilir ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oluyor ) 2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyorsunuz ve üçgenlerin baş kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder