MALZEMELER
Klasik Pandispanya Keki
4 Adet Yumurta,
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker,
4 Türk Kahvesi Fincanı Un,
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı,
2 Yemek Kaşığı Kaynar Su,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya.
Yoğurtlu Pandispanya Keki
4 Adet Yumurta,
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker,
4 Türk Kahvesi Fincanı Un,
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı
2 Yemek Kaşığı Kaynar Su,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya.
Nişastalı Pandispanya Keki
4 Adet Yumurta,
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker,
3 Türk Kahvesi Fincanı Un,
1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası,
2 Yemek Kaşığı Kakao,
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı,
2 Yemek Kaşığı Kaynar Su,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya.
YAPILIŞI
Yumurta aklarını cam bir kasede köpürene kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpın. Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin ve çırpın. Ardından kabartma tozu ve vanilini (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) ve unu birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (mikser yerine çırpma teli daha iyi sonuç verir) Daha sonra bütün malzemeleri birleştirip çırpın . Tepsinizi katı yağ ile yağlayın ve üzerine un serpin.( Kelepçeli bir kalıp kullanacaksanız kalıbın sadece alt kısmını yağlayın, kenarlarına gerek yok. Piştikten sonra kenarından bir bıçak ile geçerek kalıbın kelepçesini kolayca açabilirsiniz. ) Harcı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında (benim fırınım 25 dakika da pişiriyor ) üstü pembeleşip kabarana kadar pişirin. Klasik ve nişastalı pandispanyaları, pasta yapmadan önce ılık şekerli su veya reçelli su ile ıslatın. Yoğurtlu pandispanyayı ıslatmanıza gerek yok, çünkü yoğurtlu pandispanyanın kendinden nemli ve sünger gibi bir yapısı oluyor.
9.01.2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder