MALZEMELER
1 su bardağı kuru börülce
1/2 demet maydonoz
4 taze soğan
1/4 demet dereotu
1 kırmızı dolmalık biber
3-5 kornişon turşu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
Sumak
Tuz
YAPILIŞI
Akşamdan ıslattığımız börülceleri, üzerini geçecek kadar su ilave edip tencerede biraz haşlayıp süzüyoruz. Daha sonra limon suyu ilave ettiğimiz suda 20 dakika tekrar haşlayıp suyunu süzüyoruz. Biberleri, turşuları küp küp doğruyoruz. Dereotu, maydonoz ve soğanı ince ince kıyıyoruz. Hepsini börülce ile harmanlayıp, zeytinyağı, limon suyunun kalanı, tuz ve sumağı karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
9.01.2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder