İsterseniz küçük tart kalıplarıyla tek kişilik, isterseniz büyük bir tart kalıbınızla dilim dilim servis edebileceğiniz bu tart ile, frambuazın damağınızda bıraktığı ferah tadı çok seviceksiniz.
Malzemeler
Tart Hamuru için
• 210 gr un (~1,5 su bardağı)
• 55 gr pudra şekeri (~1/2 su bardağı)
• 125 gr soğuk tereyağı
• 1 yumurta sarısı
Krema için
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yumurta
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
• 1 paket tart jölesi
• 200 gr frambuaz
• Taze nane yaprakları
• Pudra şekeri
Tart Hamurunun Yapılışı
1. Unu bir kaba eleyerek pudra şekeri ekleyip harmanlayın.
2. Küp şeklinde kestiğiniz tereyağlarını ekleyip ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
3. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
4. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
5. Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
6. Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
7. Altta bulunan yağlı kağıt ile birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
8. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
9. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden aldıktan sonra kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
10. Üzerini çatalla ara ara delin.
11. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
Frambuazlı Tartın Yapılışı
1. Kalıba yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 C’ye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
2. Fırından aldığınız hamurun üzerindekileri aldıktan sonra soğumaya bırakın.
3. Krema için süt,un,şeker,yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
4. Ocaktan almadan 2 dakika önce terayağını ekleyip karıştırın.
5. Kremayı tartın üzerine dökün.
6. Frambuazları kremanın üzerine dizin.
7. Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp, frambuazların üzerine dökerek yada pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz..
Afiyet olsun.
Notlar:• Dilerseniz taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
• Küçük tart kalıbı ve tartölet kullanacaksanız hamuru kalıp sayısı kadar bezelere bölüp herbirini kalıp büyüklüğünde açarak kalıplara yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder