Sebzeli Tavuklu Makarna |
• 1 paket makarna
• 250 gr bezelye
• Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
• 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
• 3 adet havuç
• 1 adet kuru soğan
• Tuz
• Karabiber, 3 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Bezelye, tavuk eti ve havuçları ayrı ayrı haşlayın. Bir tencerede suyu kaynatın. İçine tuz, çok az sıvıyağ ve makarnaları ilave edip 15 dakika haşlayın. Haşladığınız makarnaları soğuk suyla soğutup süzün ve süzdükten sonra geniş bir kaba alın. Tavaya tereyağı ve halka halka doğranmış soğanlarınızı ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış tavuk gögüslerini küçük parçalar halinde didikleyin, doğranmış havuç ve bezelye ile birlikte soğanlara ekleyip tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. 5-6 dakika daha soteleyip, makarnanızın üzerine dökerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder