Malzemeler
125 Gr tereyağı
125 Gr şeker (1.5 su bardağı)
1 Yumurtanın sarısı
1 Bütün yumurta
70 Gr kuru üzüm
125 Gr karışık meyve reçeli tanesi
150 Gr un (1.5 su bardağı)
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı gül suyu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yarım saat
Mutfak
Zorluk 3
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Derince bir kabın içine oda ısısında yumuşamış tereyağını ve şekeri karıştırarak bütünleştiriniz.
Arka arkaya yumurtanın sarısını ve gül suyuu katıp karıştırınız.
Bu karışıma kuru üzümleri ilave ediniz.
Meyve reçeli tanelerini (ayva, vişne, kayısı, şeftali, erik vs.)küp şeklinde küçük küçük doğrayıp yapltığınız karışıma ekleyiniz.
Bir başka kabın içinde unu ve kabartma tozunu karıştırıp, yavaş yavaş ilk yaptığınız karışıma ilave edip karıştırınız.
Hamur iyice bütünleşince, serince bir yerde yarım saat dinlendiriniz.
Kek kalıbının içini hafif yağlayınız ve hamuru kalıba döküp çatalla bastırarak yerleştiriniz.
Fırın ısısı 220 derece olacak şekilde termostatı 7-8 e ayarlayınız.
Bu ısıda 10 dakika pişirip, ısıyı 180 dereceye termostatı altıya düşürünüz ve 40 dakika daha böyle pişiriniz.
Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip, kalıptan çıkarınız.
Soğuyunca ikram ediniz.
Meyveli Kek yemek tarifleri
.
11.28.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder