Malzemeler
5 Adet yumurta
9 Çorba kaşığı tozşeker
5 Çorba kaşığı un
Yarım paket vanilya
4 Çorba kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 Su bardağı tuzsuz antepfıstığı
Sosu için:
50 gram bitter çikolata
3 Yaprak jelatin
3 Adet yumurta akı
2 Çorba kaşığı tozşek
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle, 5 adet yumurtayı derin bir kaba kırın.
5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
Çok hafif ateş üzerinde hızlı hızlı çırpın.
Ateşten alıp, vanilya, kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyin.
İyice karıştırın.
Ayrı bir tavada 4 çorba kaşığı tozşekerle antepfıstığını sallayarak krokan haline getirin.
Yağlı kağıda dökün.
Donunca krokanları küçük parçalara kırın.
Yarısını ayırın.
Diğer yarısını kek karışımının içine katın.
Yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.
Bu arada sosunu hazırlayın.
Çikolatayı benmari usülü eritin.
Daha sonra 3 yaprak jelatini ekleyin.
Soğumasına yakın ayrı bir kapta yumurta aklarını, 2 çorba kaşığı tozşekerle kar haline getirip, çırpın.
Sosa ilave edin.
Kek fırından çıınca üzerine hemen bu sosu dökün.
Kalan karamelli antepfıstığını da sosun üzerine atın.
Sos donunca dilimleyerek servis yapın.
Fıstıklı Çikolatalı Kek yemek tarifleri
.
11.27.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder