Malzemeler
250 gr tereyağı
400 gr un
250 gr tozşeker
2 Adet yumurta
2 Su bardağı krema
3 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Paket vanilya
2 Su bardağı çilek
Nane yaprakları
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağını yumuşayıncaya kadar karıştırın.
Üzerine unun üçte birini ekleyin ve karıştırın.
Karıştırırken önce tozşekeri ardından yumurta ve daha sonra kalan unu ilave edin.
Hepsi iyi karışana dek dövün.
30*40 santim büyüklüğünde bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın ve hamuru tepsiye boşaltın.
180 Derecelik fırında pembeleşene dek pişirin.
Pişen hamuru fırından alıp, soğumaya bırakın.
Soğuyan keki üç eşit parçaya bölün.
Bu arada kremayı, pudra şekeri ve vanilya ile çırpın.
Bu kremadan ilk pasta katına sürün.
Üzerine çilek sıralayın.
İkinci pasta katını üzerine koyun.
Krema sürün ve yine çilek sıralayın.
Son parça keki de yerleştirip, üzerine kalan kremayı sürün ve artan çilekleri dizin.
Taze nane yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
Çilekli Vanilyalı Pasta yemek tarifleri
11.26.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder