Pages

Ads 468x60px

11.26.2008

Çikolata Soslu Kek II


Malzemeler
125 gr beyaz çikolata
125 gr sütlü çikolata
375 gr bitter çikolata
175 gr tereyağ veya margarin(11.5 çorba kaşığı)
175 gr tozşeker (3/4 su bardağı)
175 gr badem
6 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı kakao
140 gr krema
Bir tutam tuz
Kekin pişme süresi : 1 saat 20 dakika
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 13
Yöntem
Hazırlanışı
Beyaz ve sütlü çikolataları parçalayın.
Kare bir kek kalıbını yağlayın.
225 gr bitter çikolatayı benmari usulü (cezveyi içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtararak)eritin ve 10 dakika soğumaya bırakın.
Bu arada ayrı bir kapta şeker ve yağı çırpın.
Bunu badem, yumurta sarısı ve kakao ile eritilmiş çikolataya katın.
Yumurta aklarıyla tuzu çırptıktan sonra daha önce parçaladığınız çikolatalarla birlikte bademli karışıma ekleyin.
Karışımı kek kalıbına boşaltın ve 180 dereceli fırında 1 saat 20 dakika pişirin.
Bu arada kalan 150 gr bitter çikolatayla kremayı benmari usulü ısıtın (cezveyi içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtararak) ve soğumuş kekin üzerine dökün.
Buzdolabında soğuttuktan sonra küçük dilimler halinde servis yapın.
Çikolata Soslu Kek II yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız