Malzemeler
2 Adet ufalanmış sade bisküvi
1 Adet mandalinanın kurutulmuş kabuğu
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Su bardağı pudra şekeri
6 Adet yumurta
2 Su bardağı un
1 Tutam muskat rendesi
1 Tatlı kaşığı tarçın
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Fırını 150 dereceye ayarlayın.
25 cm uzunluğunda bir kek kalıbını yağlayın.
Ufalanmış bisküvileri kek kalıbının yanlarına ve kenarına serpiştirin.
Kurutulmuş mandalina kabuğunu küçük küçük kıyın.
Bir kapta sıvıyağı ve pudraşakerini beyaz renk alana dek çırpın.
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.
Sarılarını daha önceden hazırladığınız karışıma katın.
Unu serpiştirin.
Kıyılmış mandalina kabuğunu, muskat rendesini ve tarçını da katın.
Yumurta aklarını da çırpın.
Metal bir kaşık yardımıyla hamura katın.
Hamuru kalıba dökün.
Üzerini aliminyum folyo ile kaplayın.
Düşük ısılı fırında 2 saat pişirin.
Not:Muskat, diğer adıyla hintcevizi bir tür baharattır.
Aktarlarda bulabilirsiniz.
Çikolata Parçalı Kek yemek tarifleri
.
11.26.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder