Malzemeler
350 gr havuç
1 Limon
4 Yumurta
1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı un
2 Kahve fincanı tereyağı
100 gr iri çekilmiş ceviz içi
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tarçın
1 Paket vanilya
Süsleme İçin:
3 Çorba kaşığı pudra şekeri
Kiraz şekerlemesi
Tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Havuçları temizleyip rendeleyin.
Limonun kabuğunu rendeleyin.
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.
Çukur bir kasede yumurta sarılarını şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, limon kabuğu rendesi, ceviz içi, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta aklrın ı kar halinde çırpın.
Hamura yavaş yavaş ilave ederek yedirin, yağlanmış kalıba boşaltın.
180 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin.
Soğuyunca üzerini pudra şekeri ve meyve şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.
Cevizli ve Havuçlu Kek yemek tarifleri
11.26.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder