Pages

Ads 468x60px

11.26.2008

Bomba Kek

Malzemeler
6 Adet yumurta
6 Kahve fincanı un
6 Kahve fincanı tozşeker
3 Çorba kaşığı kakao
2 Adet muz
Kreması için :
7 Çorba kaşığı tozşeker
6 Çorba kaşığı mısır nişastası
3 Çorba kaşığı un
1 Litre süt
6 Çorba kaşığı hizdistancevizi
Yarım paket margarin

Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem




Hazırlanışı
Yumurta ile şekeri çırpın.
Unu ilave edip, çırpmaya devam edin.
Hamuru ikiye ayırın.
Ayrılan hamurlardan birini yağlı kağıt serilmiş tepsinin yarısını kaplayacak şekilde enlemesine dökün.
Diğer hamurun yarısına da 3 çorba kaşığı kakaoyu koyup, karıştırın ve aynı şekilde pişirin.
170 dereceli fırında pişirin.
Fırından alıdığınız pandispanyaları sade kek alta, kakaolu kek üste gelecek şekilde yerleştirin.
Pandispanyalar sıcakken bir kenarına 2 adet muz koyup, rulo şeklinde sarın.
Ruloları yuvarlak dilimleyip, birkaç tanesini ayırın.
Kalanını yuvarlak ve derin bir kaba ortası alçak, kenarları dolu olacak biçimde sıkıca bastırıp, dizin.
Bu arada tozşeker, mısır nişastası, un ve sütü çırpıp, muhallebi kıvamında pişirin.
Ocaktan aldığınız kremayı hindistanceviziyle 5-10 dakika çırpın.
Daha sonra margarini ekleyip, çırpmaya devam edin.
Ilık kremayı kek dilimlerinin ortasına dökün.
Ayırdığınız birkaç yuvarlak dilim ile kremanın üzerini kapatın.
Yarım saat buzlukta bekletin.
Daha sonra buzdolabına koyup, bir gece bekletin.
Ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.
Bomba Kek yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız