Malzemeler
1.5 Kilo armut
1.5 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Tutam tuz
2 Çay kaşığı toz tarçın
150 gr margarin
1 Su bardağı tozşeker
4 Adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla çekirdeği çıkarılmış vişne
Pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
.
Hazırlanışı
.Armutların kabuğunu soyup, rendeleyin.
Kararması için çok az limon suyu gezdirip, bir kenara ayırın.
1.5 Su bardağı unu, yarım paket kabartma tozu ile birlikte eleyin, tuz ve tarçını ekleyin.
Oda sıcaklığındaki yumurtayı bu malzemelerin içine kırın.
Çok sert olmayan margarini de ekleyip, karıştırın ve şekeri ilave edin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra rendelenmiş armudu ekleyin.
Çekirdeği çıkarılmış vişneleri de ekledikten sonra hamuru hafifçe yağlanmış 1.6 litrelik bir kek kalıbına boşaltın.
Kek kalıbının ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp, su dolu bir fırın kabının içine oturtun.
Yüksek dereceli fırında 2 saat kadar pişirin.
Diğer fırın kalıbında su bitecek olursa, su eklemeyi unutmayın.
Arzu ederseniz, kekin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Armutlu Islak Kek yemek tarifleri
11.26.2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder